Sucuk Pişirmenin Püf Noktaları

10-08-2021 11:57
Sucuk Pişirmenin Püf Noktaları
Sucuk, ocakta, mangalda, barbeküde hatta tost makinesinde bile pişirilebilen, pratik bir yiyecektir. Ancak her pişirme yönteminin kendine has püf noktaları vardır. Bu püf noktaları uygulayarak, sucuğun lezzetine lezzet katabilirsiniz. 

Eğer sucuğu ocakta pişirmek istiyorsanız, öncelikle pişirmeye uygun yapışmaz bir tava kullanmalısınız. Aksi takdirde, sucuk tavaya yapışabilir ve yapısını kaybederek parçalara ayrılabilir. Bu durum, yemek keyfinizi olumsuz yönde etkileyecektir. 
Tavaya ekleyeceğiniz yağ, pişireceğiniz sucuğun yağ oranına göre değişmelidir. Örneğin, eğer az yağlı bir sucuk pişirecekseniz tavaya birkaç damla yağ damlatabilirsiniz. Eğer seçtiğiniz sucuk yağlı ise tavaya yağ eklememelisiniz. 

Uygun tava ve yağ aşamasından sonra dikkat etmeniz gereken şey, ateşin derecesidir. Sucukları tavaya atmadan önce, tavayı orta ateşte bir süre ısıtmalısınız. 

Sucuğun her iki tarafını da eşit bir şekilde pişirmeniz, lezzet açısından önemlidir. Sucuklar pişerken gözlemlemeli ve bir tarafı piştikten sonra bir maşa yardımıyla sucuğun diğer tarafını da çevirerek pişirmelisiniz.

Eğer sucuğun daha sulu bir kıvamda olmasını isterseniz, sucuklar pişerken bir kapak yardımıyla tavanın üstünü kapatabilirsiniz. 


Sucuğu mangalda pişirmek isterseniz, uygulamanız gereken başka püf noktalar olacaktır. Mangalda pişen sucuk, yağını daha kısa sürede salar ve daha çabuk sönükleşir. Bu yüzden, sucuğu daha kalın ve büyük parçalar halinde doğramanız sucuğun lezzetini koruyacaktır.

Sucuk, mangalda pişerken ateşe direkt bir biçimde temas etmemelidir. Ateşle direkt temasla pişen sucuk sağlığı tehdit eden organizmalarla karşı karşıya kalmaktadır. Her iki tarafı da kızaran sucuk mangaldan alınmalı, yumuşak haldeyken tüketilmelidir. 



1960 yılından beri dededen toruna lezzetin adresi Özgül, afiyetler diler! 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.