Pastırma Evde Nasıl Muhafaza Edilir?

10-08-2021 11:49
Pastırma Evde Nasıl Muhafaza Edilir?

Pastırma, hem kahvaltı sofralarında hem de yemeklerin yanında farklı bir lezzet olarak tüketilen bir yiyecektir. Tıpkı diğer et ürünleri gibi, pastırmanın ne koşullarda üretildiği oldukça önemlidir. Bu yüzden, pastırma alırken güvenilir markalar tercih edilmelidir. Özgül Gurme, tıpkı diğer ürünlerinde olduğu gibi üstün hijyen ve teknoloji koşulları ile pastırma üretimi sağlamaktadır. 


Pastırma, pahalı bir ürün olduğu için genellikle tüketiciler tarafından parçalara ayrılarak uzun soluklu kullanım için derin dondurucuya kaldırılır. Bu yöntem, her ne kadar bir muhafaza yöntemi olarak kullanılsa da sağlığı tehdit eden unsurlar barındırır. Derin dondurucuda bekleyen pastırmanın üzerinde bir süre sonra küçük boyutlarda küfler oluşur. Bu küfler oldukça tehlikelidir. 


Sağlıklı bir pastırma tüketimi için tavsiye edilen şey, koşullara uygun bir şekilde paketlenmiş pastırmayı ihtiyaç duyulan miktarda almak ve kısa süre içerisinde tüketmektir. Eğer elde ihtiyaç fazlası pastırma varsa bu pastırmalar bölünüp ayrı paketlere konulmalı ve buzlukta saklanmalıdır. Buzluktan çıkarılan paketler hemen tüketilmeli, bir daha buzluğa kaldırılmamalıdır. 


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.