Özgül Meşhur Kavurma ile Kavurmalı Yumurta Tarifi

20-04-2021 14:32
Özgül Meşhur Kavurma ile Kavurmalı Yumurta Tarifi

Leziz dana etinin yağ ve tuz ile kavrularak hijyenik koşullarda el değmeden paketlenmesi ile elde edilen Özgül Kavurma ile leziz kavurmalı yumurtayı denediniz mi?


İşte lokum gibi yumuşacık Özgül meşhur kavurma ile kavurmalı yumurta tarifimiz:


Malzemeler:

150 gr. Özgül Kavurma

2 adet yumurta

½ tatlı kaşığı tereyağı

½ çay kaşığı tuz

½ çay kaşığı pul biber


  1. Özgül Kavurma’yı bir bıçak yardımı ile küçük parçalara ayırın.

  2. Tavayı ocağa alıp, tereyağını eritin.

  3. Yağ kızınca kavurmaları ekleyip bir iki defa karıştırın.

  4. Kavurma parçaları hafif renk değiştirdiğinde kişi sayısına göre artırıp azaltabileceğiniz miktarda yumurtayı, sarısını dağıtmayacak şekilde kavurmaların üzerine kırın.

  5. Yumurta akının tavanın geneline yayılmasını sağlayın.

  6. Kavurmalı yumurtanızın üzerine az miktarda kırmızı pul biber serpiştirerek sıcak sıcak servis edin.


1960 yılından beri dededen toruna lezzetin adresi Özgül, afiyetler diler!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.