Meşhur Özgül Sucuk ile Sucuklu Güveç Tarifi

20-04-2021 14:12
Meşhur Özgül Sucuk ile Sucuklu Güveç Tarifi
İster sevdiklerinizle paylaştığınız neşeli bir kahvaltı sofrasında ister ara öğünlerde, güveçte sucuğun tadına doyum olmaz. Lezzet ustası Özgül’ün leziz ve kaliteli dana etini enfes baharatlar ve sarımsak ile harmanladığı Özgül kangal sucuk ile bu tarif, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak!
 

İşte parmak ısırtan lezzetiyle sucuklu güveç tarifimiz: 


Malzemeler:

1 adet Özgül Dana Kangal Sucuk

3 adet Charleston biberi

2 adet domates

Üzeri için rendelenmiş kaşar peyniri


  1. Güveç kaselerini ayçiçek yağı ile hafifçe yağlayın.

  2. Özgül dana kangal sucuğu yarım halka şeklindeki kalın dilimler halinde doğrayın.

  3. Domateslerin kabuğunu soyarak, küp küp doğrayın.

  4. Biberleri ince ince doğrayın.

  5. Güveç kaselerine önce sucuk dilimlerini, ardından biberleri ve domatesleri yerleştirin.

  6. Önceden ısıttığınız 180 derece fırına güveç kaselerini yerleştirin.

  7. Sucuklar yumuşadığında kaselerin üzerine rendelenmiş kaşar dilimlerini serpiştirerek tekrar fırına verin.

  8. Kaşar peynirleri eriyip kızarınca güveç kaselerini fırından alın ve sıcak sıcak servis edin.

1960 yılından beri dededen toruna lezzetin adresi Özgül, afiyetler diler!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.