Kutsal Kitaplarda ve Mitolojilerde Adı Geçen Zeytinin Faydaları

10-08-2021 17:45
Kutsal Kitaplarda ve Mitolojilerde Adı Geçen Zeytinin Faydaları

Zeytin ağacı, yaprak dökmeyen ve 1000 yıl kadar yaşayabilen bir ağaçtır. Kimi araştırmalarda, 3000 yaşında zeytin ağaçlarına rastlanmıştır.  Kahvaltı sofralarında, salatalarda, hamur işlerinde ve birçok aperatif yemekte mükemmel bir eşlikçi olan zeytinin, sağlığa birçok faydası bulunmaktadır. 



Zeytin, barındırdığı yüksek E vitamini ve lifli yapısı ile bağırsakların doğru bir şekilde çalışmasını sağlayarak sindirim sistemine yardımcı olur. 


Zeytin ağacının yaprakları, barındırığıkalsiyum elenolaten’ maddesi sayesinde  bakteri ve virüsleri yok etme özelliği taşır.  


Zeytin, vücutta kolajen üretimini artıran bir besindir. Bu nedendendir ki, kozmetik ürünlerinin içeriğinde tercih edilir. 


Ölü hücrelerin vücuttan daha çabuk atılmasını sağlar.


Yapısında barındırdığı antioksidan maddeler ile kansere karşı savunma geliştirilmesine yardımcı olur.


Zeytin, metabolizmayı hızlandırır. Aynı zamanda, uzun süre tok kalınmasını sağlar. Bu yüzden salatalarda zeytine veya zeytinyağına bolca yer verilmelidir. 


Zeytinin yağı, yapı bakımından ‘doymamış yağ’ kategorisine girdiğinden, vücuttaki kan basıncını dengeler ve kalp sağlığını korur. 


Omega yağ asitleri açısından zengin bir yapıda olan zeytin, vücut gelişimine katkıda bulunduğu gibi zihin gelişimine de büyük fayda sağlar. 


Zeytinin kandaki demir oranını yükselten özelliği vardır. Bu yüzden, anemi problemlerine iyi gelir. 


Barındırdığı A ve E vitaminleri ile bağışıklık sisteminin korunmasına büyük katkı sağlar. 




Faydası saymakla bitmeyen zeytinin birçok çeşidini ve her bir damlasından şifa akan zeytinyağını  Özgül Gurme Lezzetleri’nde en kaliteli haliyle bulabilirsiniz. 



IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.